Analyseer hoe effectief jouw Facebookpagina is

In de social media strategie van een bedrijf kan Facebook een belangrijke rol spelen. Het interessant om te kijken hoe een zakelijk Facebookpagina presteert. Waar zijn verbeterpunten? Het is lastig om met organisch bereik succesvol te zijn. Het gaat uiteindelijk om engagement, storytelling en interactie. Om dit te analyseren, kun je gebruik maken van de gratis tool van Likealyzer. Handig toch!

Schermafbeelding 2015-06-01 om 13.03.09

Likealyzer helpt je om de effectiviteit van jouw Facebookpagina te analyseren en te meten. Wij nemen een voorbeeld. Social Brander traint, begeleidt en ondersteunt een aantal bakkerijen met ‘storytelling’ en social media strategie. Voor het ambachtelijke bakkersvak kun je perfect gebruik maken van ‘storytelling’ voor ‘engagement’ en interactie.

Wij hebben een bakker uit Amersfoort, overigens geen klant, geselecteerd voor een analyse. Het is ook handig om te weten hoe jij als bedrijf of ondernemer presteert in vergelijk met concurrenten.

 

Schermafbeelding 2015-06-01 om 13.32.30

Updates, foto’s en video’s

De analyse van de pagina laat ook zien dat ‘posts per week’ laag is (0,35). Zij maken geen gebruik van video op de pagina, wat ook een gemiste kans is op meer beleving. Daarnaast analyseren ze niet op welke tijden de berichten het beste worden gelezen of houden ze geen rekening met tijdstippen voor plaatsing. Deze waardevolle informatie kan je helpen en het zijn zeker waardevolle tips om het beter te doen of effectiever!

Zelf analyse maken

Wil jij ook weten als ondernemer of bedrijf hoe jouw pagina presteert? Voer dan jouw link in LikeAlyzer en krijg meteen de resultaten te zien. Succes!

 

Posted in:
About the Author

Mark Gieben

Mark Gieben is digitaal marketing strateeg / consultant en oprichter van Social Brander. Ontwikkelt en implementeert praktische en juiste groeistrategie om jouw doelgroep nog beter te bereiken. Werkt dagelijks voor kleine, grote, bekende en minder bekende bedrijven om samen de online strategie te optimaliseren.