Social Media training Basis

Je wilt aan de slag met social media voor jouw organisatie, maar hoe en waar te beginnen? Heb je ook geen idee welke social media netwerken bij jouw bedrijf passen? Social Brander helpt jou met social media basiskennis, zodat je snel en effectief aan de slag kan gaan met jouw eigen social media strategie. Wij focussen in deze training op de social media netwerken LinkedIn, Facebook en Twitter.

Wat leer je?

In deze basistraining leer je hoe je tot een complete sociale media-aanpak komt. Uiteraard word je eerst helemaal bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen op social media-gebied, zodat je een afgewogen keuze kunt maken uit het enorme aanbod op dat gebied.

Je doel bepalen
Vertrekpunt van elke social media-aanpak is het waarom. Wat wil je er als organisatie mee bereiken? Wil je via social media je naamsbekendheid vergroten of juist je producten of diensten onder de aandacht van je klanten brengen (leadgeneratie)? Of is het je te doen om het geven van informatie en voorlichting?

Je doelgroep(en) in kaart brengen
Essentieel is het in kaart brengen van je doelgroep(en). Na het opstellen van een doelgroep analyse maak je kennis met storytelling en andere beproefde communicatietechnieken. Je leert met andere woorden de zojuist geformuleerde communicatiedoelstellingen te vertalen naar pakkende statements op voor jouw organisatie relevante media en kanalen. Je zult ervan versteld staan hoezeer je communicatie-uitingen met een paar relatief eenvoudige ingrepen aan kracht winnen.

Direct aan de slag
In de training komen succesvolle voorbeelden voorbij. Verder ga je intensief aan de slag met door jezelf ingebrachte cases. Aan het eind van de training heb je dus meteen al de eerst stappen gezet op weg naar een nieuwe social media-aanpak. Je plukt zo direct de vruchten van je inspanningen. Wij bespreken ook handige social media management tools en content marketing tools die je effectief kunt inzetten. Aan het eind heb je een plan van aanpak in handen waarmee je meteen aan het werk kunt.

Locatie: OfficeToday – Amersfoortsestraat 124D te Soesterberg

Parkeren: gratis op terrein

Duur: dagdeel

Investering: € 95 excl BTW (4-10 deelnemers)

 

Nu inschrijven:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht